Προσωπικά στοιχεία - Εκπαίδευση

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Κατσαμπά, με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου. Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Caledonian της Γλασκώβης, στη Σκωτία και του Central Lancashire, στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μaster of Business Administration) του Πανεπιστημίου του Cardiff της Ουαλίας.  Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτω μελετητικό πτυχίο Γ’ τάξης στις κατηγορίες 3 (Οικονομικές Μελέτες) και 5 (Μελέτες Οργάνωσης και Επιχειρησιακής Έρευνας) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Από το 2008 ασκώ το επάγγελμα του οικονομολόγου ως τεχνικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος ανάπτυξης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Εργασία & Εξειδίκευση

Τα τελευταία δεκαπέντε έτη διοικώ εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δίκτυο γραφείων στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα, ενώ έως το 2017 και στις Βρυξέλλες. Με τη συνεχή και αδιάκοπη επαφή, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α’ και Β Βαθμού), αλλά και με επιχειρήσεις, έχω αποκτήσει άριστη γνώση στους θεσμούς και στις διαδικασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατέχω σημαντική τεχνογνωσία, εμπειρία και εξειδίκευση στην χρηματοδότηση και υλοποίηση πάσης φύσεως έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, εξειδικεύομαι στην εκπόνηση μελετών ενεργειακής μετάβασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, αστικής κινητικότητας & προσβασιμότητας, πράσινης & βιώσιμης ανάπτυξης, ανθεκτικότητας πόλεων, τουριστικής ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, όπως και στην υποβολή, διαχείριση και παρακολούθηση χρηματοδοτήσεων και υλοποίησης έργων δημοσίου τομέα για περισσότερους από 50 Δήμους και Δημόσιους Οργανισμούς στην Ελλάδα.

Επιπλέον, έχω σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και μελετών βιωσιμότητας, για την αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων και για τη χορήγηση δανειακών κεφαλαίων από τραπεζικά ιδρύματα όπως και από Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία (JESSICA, EΤΕπ, κτλ).

Έως σήμερα έχω συμμετάσχει σε δεκάδες εθνικά και διεθνή συνέδρια με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση, τις χρηματοδοτήσεις και την οικονομία.

Πολιτική Δράση

Το 2011 εκλέχθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέχρι το 2018 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας στη Διοικητική Επιτροπή.

Από το  2019 έως σήμερα, συμμετέχω στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηρακλείου ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΟΕΕ/ΤΑΚ).

Ιδιαίτερα Ενδιαφέροντα

Μεγάλωσα παίζοντας ποδόσφαιρο στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, στον Σκαφιδαρά και στο Λίντο, ενώ ανδρώθηκα στον ερασιτέχνη ΟΦΗ και ΟΦΗ ’94 με αποκορύφωμα την συμμετοχή μου στις Μικτές Ομάδες του Ηρακλείου. Όνειρο, που δεν πραγματοποιήθηκε, ήταν να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, αλλά με κέρδισαν τα Οικονομικά, οι Αναλύσεις και το Μάνατζμεντ. Πλέον, παραμένει στα ενδιαφέροντά μου, όπως και άλλες αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ, μπιτς βόλεϊ, πάντελ, μποξ, κολύμβηση και τρέξιμο.

Λατρεύω το καθημερινό διάβασμα Εθνικού και Ευρωπαϊκού τύπου, να καταναλώνω βιβλία για την Οικονομία, την Διοίκηση και την Αυτοβελτίωση στον ελεύθερο μου χρόνο, όπως και τις διήμερες αποδράσεις στην Κρήτη, με φίλους, για να απολαύσουμε τους γαστρονομικούς θησαυρούς και τα μοναδικά φυσικά τοπία της Κρήτης.

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλατεία 18 Άγγλων 1, Ηράκλειο
e-mail : thanasis@perisynakis.gr
T. 6981 404000 | 2810 528241

Εγγραφείτε στο
newsletter μου!